Ons team

Onze hoofdInstructeurs

Maurits Mulders HoofdInstructeur
De Kikkert is voor mij: vrienden om me heen en heel veel gezelligheid op het water en op de kant. Het belangrijkste vind ik dan ook dat de kinderen plezier hebben en dat ze veel moeten lachen. Dit jaar ben ik hoofdinstructeur, waarbij ik mezelf verantwoordelijk houd voor een lach op ieders gezicht en de cursusweek op zichzelf. Het contact met de kinderen is wat mij elke dag weer energie geeft om van iedere week een topweek te maken!
Eerste keer Kikkert
2002
Instructeur
2011
Hoofdinstructeur
2016
Instructeur niveau 4
2017
Jan Job v.d. Steenhoven HoofdInstructeur
Elf jaar geleden liep ik voor het eerst van het parkeerterrein naar de zeilschool. Ik had al eerder gezeild, maar nog nooit was ik op zeilkamp geweest. Nu ik vier jaar instructeur ben, hoor ik dit jaar bij de groep hoofdinstructeurs. Deze zomer ga ik ervoor zorgen dat jij de gaafste week van het jaar krijgt en kan je met alles naar me toe komen.
Eerste zeilervaring
2006
Eerste keer Kikkert
2009
Instructeur
2015
Hoofdinstructeur
2018
Maurits Misana HoofdInstructeur
Ik ben een van de hoofdinstructeurs van De Kikkert. Naast dat ik allerlei zaken voor de instructeurs regel, ben ik er ook voor jou, want ik wil ervoor zorgen dat jij de vetste week van het jaar krijgt. De liedjes die we zingen, het trainen voor je CWO’s en de bonte avond op vrijdag maken voor mij echt het ‘Kikkertgevoel’. Het zijn namelijk die dingen die zorgen dat ik nu alweer bijna 10 jaar op de Kikkert kom!
Eerste zeilervaring
2009
Eerste zeilkamp
2010
Instructeur
2015
Hoofdinstructeur
2018
Lars Hauer HoofdInstructeur
Hoi, ik ben Lars en toen ik twee was ging ik met mijn ouders voor het eerst zeilen. Zeven jaren later kreeg ik een zeilkamp van mijn ouders als cadeau. Van deze zeilweek heb ik zo erg van genoten dat ik de volgende negen jaren weer in de zomer naar de Kikkert ben geweest. Waarom ik elke zomer naar de Kikkert ben gegaan is makkelijk: door de Kikkert heb ik elke zomer een machtige en onvergetelijke zeilweek gehad waar ik heel veel heb geleerd!
Eerste zeilervaring
1995
Eerste keer Kikkert
2001
Instructeur
2012
Hoofdinstructeur
2018
Wytske Posthumus HoofdInstructeur
De middelbare school: een periode vol nieuwe ervaringen, dus waarom niet nog eentje er bij? In de zomer van de brugklas ging ik voor het eerst naar de Kikkert en al snel wilde ik nooit meer weg. Aan het einde van de week een beetje verdrietig naar huis of een week bijboeken was geen uitzondering. Stuk voor stuk zag ik mensen uit onze zeilschool vriendengroep instructeur worden en ik besloot: dit wil ik ook. Nu zijn we 12 jaar en vele ervaringen verder. De Kikkert is voor mij als thuiskomen, waar ik hechte vriendschappen heb opgebouwd en de kunst van het zeilen heb geleerd. Daarnaast biedt het me mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen, onder andere doordat ik dit jaar met 5 toppers het hoofdinstructeurs team mag vormen. En nog steeds, net als die eerste keer, ben ik een beetje verdrietig als ik van de zeilschool naar huis rij.
Eerste zeilervaring
1996
Eerste keer Kikkert
2007
Instructeur
2013
Hoofdinstructeur
2018
Annelies Klaassen HoofdInstructeur
Hoi allemaal, ik ben Annelies. Ik ben kielboot en zwaardboot instructeur, en sinds dit jaar ben ik hoofdinstructeur. Zet dit jaar je weken op de Kikkert maar dikgedrukt en onderstreept in je agenda, want deze zomer gaat de mooiste zomer tot nu toe worden! Samen met alle instructeurs gaan we ervoor zorgen dat je je net zo voelt als ik: als je aan het einde van de week als je wegrijdt, mis je de Kikkert alweer…
Eerste zeilervaring
1997
Eerste zeilkamp
2003
Instructeur
2014
Hoofdinstructeur
2018

Onze instructeurs

Sophie v.d. Biesen Instructeur
Toen ik negen jaar oud was, ging ik voor het eerst op zeilkamp in Friesland. Pas op mijn twaalfde kwam ik in de zomer een week naar de Kikkert met twee vriendinnetjes. Ik vond het fantastisch! Eerst wilde ik geen instructeur worden, maar ik kon ook niet zonder zeilschool. Achteraf was dat de beste keuze ooit! Ik heb als instructeur bij De Kikkert zoveel geleerd, zo veel plezier gehad en zo genoten van de mooie zomers!
Eerste zeilervaring
2004
Eerste zeilkamp
2008
CWO III Randmeer
2013
Instructeur
2015
Naomi Barnas Instructeur
Ik ben nu al vier jaar instructeur bij Zeilschool De Kikkert. Mij maak je het gelukkigst als we een mooie dagtocht kunnen varen; zo zijn we wel eens naar het Tjeukemeer gevaren, hebben we voor het eiland geankerd, zijn we met de campingboxen naar het eiland gezwommen en hebben we daar toen geluncht. Daarna zijn we spinakerend terug naar De Kikkert gevaren. Een mooiere zomerdag kan je je toch niet wensen…?
Eerste zeilervaring
2005
Eerste zeilkamp
2008
Eigen boot
2014
Instructeur
2015
Léon Vervooren Instructeur
Ik kom onwijs graag op de Kikkert, omdat ik het heerlijk vind op het water te zijn, omdat ik het leuk vind om anderen iets te leren en omdat je er altijd omringd bent door gezellige mensen. Op De Kikkert is niets te gek, kan iedereen zichzelf zijn en gaat gegarandeerd het dak eraf. Het instructeursteam staat dag en nacht klaar om er voor iedereen de mooiste week van het jaar van te maken. Die positieve en creatieve vibe is enorm aanstekelijk.
Eerste zeilervaring
2006
Instructeur
2013
Hoofdinstructeur
2018
Zeilen op het IJsselmeer
2018
Estelle de Vries Instructeur
Wat ik zo leuk vind aan De Kikkert, is dat je van jongs af aan kunt doorgroeien. Zo ben ik begonnen als Bug, toen ben ik doorgestroomd naar de Laser Pico, vervolgens heb ik Randmeer gevaren en uiteindelijk ben ik instructeur geworden. Doordat ik altijd door kon groeien naar een nieuwe boot, had ik elk jaar weer zin om op kamp te komen en beter te leren zeilen.
Eigen Optimist
2007
Eerste keer Kikkert
2009
Trapeze varen
2014
Instructeur
2017
Dees v.d. Poll Instructeur
De kikkert is voor mij een leerschool, een plek waar ik niet alleen dingen leer, maar ook een plek waar ik met vrienden kan lachen en het altijd gezellig kan zijn. De kikkert is een plek waar ik mij ontwikkel, maar ook een plek waar ik de leukste zomers heb beleefd. Een plek waar ik mij altijd thuis voel en altijd binnen kan lopen om een van mijn grootste hobby’s uit te oefenen of gewoon een leuke avond te hebben.
Eerste zeilkamp
2010
CWO III Randmeer
2015
Instructeur
2016
CWO IV Laser Bahia
2018
Ayla van Ham Instructeur
Toen ik twaalf jaar oud was, werd ik door vrienden last-minute meegevraagd om op zeilkamp te gaan bij De Kikkert. Ik ben toen meegegaan met de gedachte dat ik het zeilen niet perse leuk zou vinden, maar het op kamp gaan wel. Ik bleek beide geweldig te vinden en ben vanaf toen elk jaar teruggekomen. De Kikkert is de plek waar je lekker uit kunt waaien op het water met je allerbeste vrienden, de plek waar elke dag gezongen wordt en de plek waar de weken voorbij vliegen.
Eerste zeilervaring
2005
Eerste zeilkamp
2009
CWO III Randmeer
2014
Instructeur
2014