Gevorderdencursus volwassenen Week 35

Datum

29 Aug - 04 Sep

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Bekeken

1174

Aantal plaatsen

30
Actief op vakantie
Iedere avond gezelligheid
Zeilles van gecertificeerde instructeurs
Dagverse maaltijden
Iedere dag foto's op social media
CWO diploma

Impressie van de week

Gevorderdencursus

Cursusoverzicht

Heeft u al veel zeilervaring en bent u opzoek naar een nieuwe uitdaging of wilt u graag uw certificaat CWO III halen, dan is de gevorderde zeilcursus iets voor u. Deze cursus is erop gericht dat u zelfstandig met een boot op pad kan. U wordt getraind om van de ene haven naar de andere haven te kunnen zeilen en leert u manoeuvreren op de motor. Vaardigheden om een goede schipper te zijn op eigen schip komen hierbij goed aan de orde. Bij een gevorderde cursus worden de basisvaardigheden en de manoeuvres aanleggen onder zeil bij hogerwal en lagerwal en de man-over-boordmanoeuvre op een hoog niveau getraind. In de theorielessen is er aandacht voor de vaarregels, knopen, de krachten op een schip en dergelijke.
De Bootsoort

De Randmeer

We zeilen in een open kielboot, ‘type Randmeer’. De Randmeer is licht, gewichtstabiel en reageert supergevoelig op haar balansroer waardoor je al snel veel gevoel voor wind en water ontwikkelt. Kortom, de Randmeer is een sportieve boot waarbij je dichtbij het water de vaardigheid van het zeilen onder de knie krijgt. Ook is het mogelijk voor de gevorderde zeiler om kennis te maken met het spinnakerzeilen en het gebruikmaken van de trapeze om de Randmeer nog sneller te laten varen.
De Zeilweek

Weekoverzicht

Bij Zeilschool De Kikkert is het mogelijk om een weekcursus samen met andere volwassenen te boeken. In een week zeilt u samen in een boot met de instructeur en twee of drie andere cursisten. Tijdens elke cursus voor volwassenen zullen er ook tochtjes worden gevaren naar verschillende meren en dorpjes. Goed bereikbaar binnen een dag vanaf de Kikkert zijn onder andere de dorpjes Sloten, Woudsend, Heeg, Lemmer en Oosterzee. In de ochtend kunt u een lunchpakket klaarmaken, maar het is ook mogelijk dat u met de instructeur en de crew op een terrasje wat gaat eten en drinken.
F&B

Eten & drinken

Op de Kikkert verzorgen wij gedurende week goede maaltijden, drinken en tussendoortjes die mee aan boord gaan. Elke ochtend wordt er vers brood en een croissant of tijgerbol geleverd. In de ochtend kunt u er voor kiezen om een lunchpakket mee te nemen of kunt u met uw instructeur afstemmen dat u graag op een terras wilt lunchen; dit is op eigen kosten. Tijdens de lunch wordt er door ons team een lunchhap gebracht. Dit kan een saucijzenbroodje, broodje knakworst, soep of iets dergelijks zijn. Na de zeildag staat er een after-sailhap voor u klaar en kunt u onder het genot van een drankje napraten over de dag. Ook verzorgen wij voor u een gevarieerd driegangenmenu. Indien u een allergie heeft of vegetariër bent, dan kunnen wij hiermee rekening houden. Wel dient u dit twee weken voor aankomst aan ons door te geven.
Slapen

Onze slaapkamers

De Kikkert beschikt over 21 slaapkamers met eigen douche en toilet. Zo slaapt u met anderen volwassenen op een slaapkamer die van alle faciliteiten is voorzien. We streven ernaar om tijdens de cursusweken met maximaal 4 personen op één kamer te slapen.
Actief op vakantie

Zeilen in Friesland

Voor een actieve zeilvakantie zit u bij Zeilschool De Kikkert goed en ook na het zeilen is het de plek voor gezelligheid. In onze centrale recreatieruimte hebben we een grote bar waar we kunnen proosten op een mooie dag en bij minder weer doen we gezellig de open haard aan. Ook is het mogelijk om in de recreatieruimte gebruik te maken van onze biljarttafel, airhockey, tafelvoetbal en tafeltennisfaciliteiten. Mooi weer in de avond? Er heeft ook vast altijd iemand zin om de tennisbaan op te gaan, een potje voetbal of volleybal te spelen, of het water op te gaan om te suppen.
Keurmerken en Certificering

Algemene informatie

Al onze instructeurs zijn CWO-gecertificeerd om de veiligheid en kwaliteit van de kampen te waarborgen. Zij zorgen ervoor dat u een onvergetelijke week krijgt zowel op het water als op de kant. Iedere drie jaar wordt de zwaardbootvloot vernieuwd door Sailcenter, zo heeft ons materiaal altijd de beste kwaliteit. Ook zijn wij als organisatie aangesloten bij de SGR, wat betekent dat u onbezorgd uw vakantie kan boeken.

Reserveren

Product Prijs Available Seats Periode Aantal dagen
Gevorderdencursus volwassenen Week 35 680,00 30 29 Aug ~ 04 Sep 7 dagen, 6 nachten

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Aantal Total

Extra opties

Selecteer hieronder de aanvullende opties voor de boeking.

Artikelen Prijs Per Person Aantal
Extern slapen

Als je tijdens de cursus niet op locatie wilt slapen boek je hier een extern kamp.

-100,00 Geen
Bedlinnen, handdoeken en dekbed – Week

Reserveer een bedlinnen en handdoeken pakket

25,00 Geen
Musto Zeilpak – Week

Huur bij De Kikkert een zeilpak van Musto tegen de regen en wind.

Een absolute aanrader voor al onze kampen die comfort bied tijdens het zeilen of de pauze momenten.

30,00 Geen
Annuleringsverzekering

Heeft u geen doorlopende reisverzekering? Of denkt uw reisverzekering geen annulering? Dan kunt u bij De Kikkert een annuleringsverzekering afsluiten. Hiermee kunt u de zeilcursus kosteloos om boeken dan wel annuleren en krijgt u de volledige reissom terug. Let op: sluit u geen annuleringsverzekering af dan hanteren wij onze algemene voorwaarden, te vinden op deze website.

40,00 Yes1
Toeristenbelasting*, SGR en Reserveringskosten** – Cursus week

* 1,25 p.p. per nacht

** 20,00 p.p. per week

27,50 Yes1

Samenvatting

Subtotaal 0,00
Extra opties 0,00
Total 0,00

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

Voor al uw vragen

Voor vragen over onze zeilkampen of andere producten ben elke dag bereikbaar tussen 8:00 en 22:00, in het hoofdseizoen ben ik 24 uur per dag bereikbaar voor vragen van ouders of gasten van De Kikkert. Je kunt mij ook altijd bereiken door één van de contactformulieren op de website in te vullen of een mail te sturen naar info@dekikkert.nl

Misschien is dit ook interessant voor u: