Zeilcursussen volwassenen

CWO-, SBF-cursussen & privélessen

Ons aanbod

Een week- of weekendcursus

Bij Zeilschool De Kikkert is het mogelijk om een week- of weekendcursus samen met andere volwassenen te boeken. In een week zeilt u samen in een boot met de instructeur en twee of drie andere cursisten. Tijdens elke cursus voor volwassenen zullen er ook tochtjes worden gevaren naar verschillende meren en dorpjes. Goed bereikbaar binnen een dag vanaf de Kikkert zijn onder andere de dorpjes Sloten, Woudsend, Heeg, Lemmer en Oosterzee. In de ochtend kunt u een lunchpakket klaarmaken, maar het is ook mogelijk dat u met de instructeur en de crew op een terrasje wat gaat eten en drinken.

Sportbootführerschein (SBF) op De Kikkert

Wilt u in de toekomst graag zelfstandig in het binnen- en buitenland een boot kunnen huren, dan is een Sportbootführerscheincursus (SBF-cursus) iets voor u. Het SBF-diploma is een officieel vaarbewijs om plezierboten te mogen besturen op de binnenwateren en vaarwegen. Om dit te mogen moet u hiervoor theorie-examen(s) en praktijkexamens afleggen. Voor het behalen van deze diploma’s zit u bij Zeilschool De Kikkert goed.

Privéles

Zit je schaars in je tijd of wil je gewoon eens intensief de volle aandacht van je eigen instructeur die de training precies kan afstemmen op jouw wensen en niveau? Dan is het aan te raden om een dag privéles in een Randmeer te nemen. Bij Zeilschool De Kikkert maak je tijdens de dag alleen of met vrienden grote stappen binnen het kielbootzeilen.

Of je nu beginnende of gevorderde zeiler bent, jouw instructeur zal altijd zorgen dat de stof op je vaardigheid is aangesloten. Bepaal samen aan welke aandachtspunten je tijd wilt besteden om in korte tijd op een efficiënte manier je zeilniveau op een hoger niveau te brengen. Omdat er ook ontspanning moet zijn tijdens de dag, is er altijd de mogelijkheid om naar één van de dorpen in de buurt van de zeilschool te varen. Zo kan je naar Sloten zeilen of in Lemmer aanleggen voor een korte lunch.

Het pakket is altijd op jouw wensen afgestemd. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden, neem dan contact met ons op zodat we met je mee kunnen denken en wellicht een datum kunnen vaststellen. We zien je hopelijk snel voor een dag zeilen in Friesland.