Een zeilcursus op De Kikkert

Bij Zeilschool De Kikkert is het mogelijk om een weekcursus samen met andere volwassenen te boeken. In een week zeilt u samen in een boot met de instructeur en twee of drie andere cursisten. Tijdens elke cursus voor volwassenen zullen er ook tochtjes worden gevaren naar verschillende meren en dorpjes. Goed bereikbaar binnen een dag vanaf de Kikkert zijn onder andere de dorpjes Sloten, Woudsend, Heeg, Lemmer en Oosterzee. In de ochtend kunt u een lunchpakket klaarmaken, maar het is ook mogelijk dat u met de instructeur en de crew op een terrasje wat gaat eten en drinken.

De Kikkert is voor mij:

Vrienden om me heen en heel veel gezelligheid op het water en op de kant. Het belangrijkste vind ik dan ook dat al onze gasten plezier hebben en dat ze kwalitatief goede zeillessen krijgen aangeboden. Komend jaar ben ik hoofdinstructeur, waarbij ik mezelf verantwoordelijk houd voor een lach op ieders gezicht en de cursusweek op zichzelf. Het contact met onze gasten is wat mij elke dag weer energie geeft om van iedere week een topweek te maken!

Zeilen volwassenen 1.0
Zeilen volwassenen 2.0

Voor beginnende, gevorderde & recreatie zeilers

Onze cursussen

Beginnerscursus

In de beginnerscursus leert u de basisbeginselen van het zeilen. Denk hierbij aan het hijsen en strijken van de zeilen, windgevoel, sturen, van A naar B kunnen varen, overstagen en gijpen maken en nog veel meer. Ook bieden we in de avond theorielessen aan. In deze theorielessen is er aandacht voor de vaarregels, knopen, de krachten op een schip en dergelijke. De meeste mensen behalen na een week een CWO I certificaat.

Gevorderdencursus

Heeft u al veel zeilervaring en bent u opzoek naar een nieuwe uitdaging of wilt u graag uw certificaat CWO III halen, dan is de gevorderde zeilcursus iets voor u. Deze cursus is erop gericht dat u zelfstandig met een boot op pad kan. U wordt getraind om van de ene haven naar de andere haven te kunnen zeilen en leert u manoeuvreren op de motor. Vaardigheden om een goede schipper te zijn op eigen schip komen hierbij goed aan de orde. Bij een gevorderde cursus worden de basisvaardigheden en de manoeuvres aanleggen onder zeil bij hogerwal en lagerwal en de man-over-boordmanoeuvre op een hoog niveau getraind. In de theorielessen is er aandacht voor de vaarregels, knopen, de krachten op een schip en dergelijke.

Opfriscursus

Heeft u al wat zeilervaring of wilt u graag een CWO II certificaat halen, dan kunt u zich aanmelden voor deze zeilcursus. Vanzelfsprekend worden alle basisvaardigheden opnieuw behandeld. Bij beginnerscursus wordt alles gedaan onder begeleiding, bij een opfriscursus traint u om deze vaardigheden op een hoger niveau uit te voeren en wordt er een start gemaakt met zelfstandig varen. Onderwerpen die verder worden behandeld zijn onder andere aanleggen aan hogerwal of lagerwal, de man-over-boordmanoeuvre, op de motor varen en meer. In deze theorielessen is er aandacht voor de vaarregels, knopen, de krachten op een schip en dergelijke. Wij proberen u na een opfriscursus op CWO-II-niveau te krijgen en voor te bereiden op het huren van een zeilboot.

Weekendje uitwaaien

Na een totaal verzorgd zeilweekend bij De Kikkert bent u helemaal uitgewaaid en weer klaar voor een nieuwe week. Een weekendcursus kunt u zowel met als zonder overnachting boeken. Als u op de zeilschool wilt overnachten, dan kunt u ervoor kiezen om al op vrijdagavond aan te komen, anders verwachten we u zaterdagochtend voordat de zeilles start. De kamers op  Zeilschool De Kikkert zijn voor zes personen ingericht. Tegen meerprijs kunt u een één- of tweepersoonskamer boeken.

In de ochtend serveren wij een uitgebreid ontbijt met brood, een croissant of tijgerbol vers van de bakker. Voor de lunch kunt u in de ochtend een lunchpakket maken. Indien u tijdens de lunch op een terrasje wilt zitten, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Na het zeilen zorgen wij ervoor dat er een after-sailhap klaarstaat en er wordt een driegangenmaaltijd voorbereid of we gaan lekker barbecueën.

De Randmeer, faciliteiten, locatie & keurmerken

In het kort

 • Uitdagend

 • Persoonlijke aandacht

 • Kwalitatief goede zeillessen

 • Dagverse maaltijden

 • Gezellige binnenbar

 • Tochten varen

 • Unieke locatie

 • Sport & spel activiteiten

 • Kamers met eigen douche & toilet

 • Diploma’s van de CWO

 • Aangesloten bij de SGR

 • Ondersteund door het Watersportverbond

Onze locatie

In de buurt van Lemmer in de Brekkenpolder ligt De Kikkert. Een oude boerderij omgebouwd tot groepsaccommodatie en Zeilschool. Met zijn grote centrale ruimte een perfecte locatie voor allerlei groepen die willen zeilen of op een andere manier gezellig een weekend of week willen doorbrengen.

Wanneer je de oude boerderij uitloopt, kom je in de nieuwbouw met 21 slaapkamers voor zes personen. Afhankelijk van de zijde waaraan de kamer ligt, kijk je uit over de sportvelden, sloot of weilanden. Iedere kamer is voorzien van eigen douche en aparte toilet. Zo is de basis gelegd voor een luxe weekend in de Friese polder.

Achter de zeilschool liggen ruime velden waar je kan voetballen, volleyballen, jeu de boulesen, hockeyen en er ligt zelfs een mooie tennisbaan. Alle sportmaterialen zijn op De Kikkert aanwezig, maar je mag altijd je eigen spullen meebrengen. Verder kun je genoeg lol beleven bij de waterfietsen en de tafeltennis- , tafelvoetbal- of airhockeytafels. Ook hebben wij kasten met gezelschapsspellen; zo is er altijd wat te beleven.

Accommodatie, boerderij vooraanzicht