Op Zeilschool De Kikkert

Het zeilkamp

Ben jij een avonturier die opzoek is naar de gaafste week van het jaar? Dan is een zeilkamp bij De Kikkert zeker wat voor jou! Of je nu voor het eerst in de boot stapt of al meer ervaring hebt, samen met onze CWO-gecertificeerde instructeurs zal jij je het zeilen eigen maken.

Overdag scheur je over het water in je eigen Optimist, Laser Bug of Laerling. ‘s Middags ga je terug naar de zeilschool voor een activiteit of blijf je langer doorzeilen op het water. Samen met je instructeur zullen we het dagprogramma op jou en de rest van de groep afstemmen. Natuurlijk is zeilen niet het enige wat centraal staat deze week: het maken van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes is wat de week zo speciaal maakt.

IMG_3514

De Optimist, Laerling & Laser Bug

Onze boten voor jou

Omdat wij het belangrijk vinden dat jij met een veilig gevoel leert zeilen hebben wij drie zeer geschikte boten voor jouw leeftijdsgroep geselecteerd. Je kunt alleen zeilen in de Optimist, de meest bekende zeilboot voor beginnende zeilers, of met z’n tweeën in de Laerling, het kleine broertje van de Randmeer. Speciaal voor deze leeftijdsgroep hebben we ook de Laser Bug als onderdeel van de vloot.

De Optimist

De Optimist is de perfecte lesboot om in te leren zeilen; door de vierkante vorm is het een heel stabiel bootje en als het harder gaat waaien, maken we het zeil gewoon wat kleiner. Als het nog wat spannend is, kan je altijd met een leeftijdsgenootje in de boot zeilen, of je instructeur komt erbij om even wat voor te doen.

De Laerling

Als je samen op zeilkamp wilt, is de Laerling perfect. Samen zit je aan boord van ‘s werelds kleinste kielboot. Maar ook als je alleen komt, is dit een ideale mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken. De Laerling is geschikt voor kinderen van elk niveau om te leren zeilen. Door zijn zware kiel is de boot zeer stabiel en leuk om te varen. De Laerling bereid jonge kinderen goed voor op het grotere werk in de Randmeer.

Laser Bug

Ben je uitgekeken op de Optimist of gewoon toe aan meer sensatie? Dan is de kleinste boot van Laser wat voor jou. Op zeilkamp in de Bug leer je echt de beginselen van het zwaardbootzeilen. Omdat hij minder stabiel is dan de Optimist, is dit een echte uitdaging voor de jonge zeilers. Door de vorm van het zeil kan het makkelijk opgerold worden, wat het zeilen veilig maakt voor bijna alle weersomstandigheden.

CWO-diploma halen

Tijdens de week krijg je elke dag les van door ons opgeleide CWO-instructeurs. Met hen werk je toe naar een CWO-vorderingenstaat of -diploma. Overdag ga je veel zeilen en ‘s avonds krijg je theorielessen. Aan het eind van de week, wanneer je weer wordt opgehaald, mag je dan jouw CWO in ontvangst nemen.