Op Zeilschool De Kikkert

Het zeilkamp

Ben jij de jongste leeftijdsgroepen ontgroeid en klaar voor de volgende stap binnen de zeilschool? Dan is de twaalf-tot-veertiengroep echt wat voor jou! Of je nu voor het eerst gaat zeilen of al meer ervaring hebt, we weten zeker dat we jou een geweldige week kunnen bezorgen. Als tiener laat je de kleinere zeilboten achter je en maak je de overstap naar het grote werk. Samen met anderen heb je de leukste ervaringen tijdens de zeillessen of ‘s avonds op de kant.

Ons walteam zal zorgen voor een knallend avondprogramma dat aansluit op jouw wensen. Is dat op De Kikkert en wil je de instructeurs verslaan tijdens een potje trefbal? Of laat jij je dansmoves graag zien in Discotheek d’Ald Wal, waar we op donderdag met de Gaasterland Express naartoe zullen gaan? Een zeilkamp in de leeftijdsgroep van twaalf tot veertien jaar staat in het teken van goed leren zeilen, maar vooral het maken van nieuwe vrienden tijdens de gaafste week van jouw jaar. Voor jouw leeftijd hebben wij twee opties waar je een afweging tussen moet maken. Ga je voor de Laser Pico of kies je voor de Randmeer?

Randmeer 12-14
IMG_5211

De Laser Pico & de Randmeer

Onze boten voor jou

De Laser Pico

Voor iedereen die de Bug en Optimist ontgroeid is, hebben wij de Laser Pico als ideale opvolger. Deze boot sluit perfect aan op de behoeften van de fanatieke zeilers met wat ervaring, maar is ook voor beginners zeer geschikt. Deze spetterende zwaardboot wordt met twee personen gevaren. Goed bediend komt hij makkelijk in plané. Omdat de Laser Pico zo licht en snel is, krijg je vanzelf veel wind- en bootgevoel. Je krijgt les van speciaal getrainde instructeurs die precies weten hoe je het maximale uit de boot haalt. Ga je schuin? Geen probleem; voeten onder de hangbanden en gaan!

De Randmeer

De Randmeer is de grootste boot in onze vloot en hierin kun je vanaf je twaalfde gaan zeilen. De Randmeer is het neusje van de zalm onder de open kielboten; ze heeft de stabiliteit van een kielboot, maar de snelheid en wendbaarheid van een zwaardboot. Dit zorgt ervoor dat je sportief aan het zeilen bent en met de mogelijkheid van trapeze en spinaker leg je de basis voor een leven lang zeilplezier.

CWO-diploma halen

Tijdens de week krijg je elke dag les van door ons opgeleide CWO-instructeurs. Met hen werk je toe naar een CWO-vorderingenstaat of -diploma. Overdag ga je veel zeilen en ‘s avonds krijg je theorielessen. Aan het eind van de week, wanneer je weer wordt opgehaald, mag je dan jouw CWO in ontvangst nemen.

Pico 12-14