Op Zeilschool De Kikkert

Het zeilkamp

Wanneer je in de leeftijdsgroep vanaf 14-16 jaar zit, ben je toe aan een nieuwe stap en meer vrijheden. Bij Zeilschool De Kikkert begrijpen wij dat en we zullen er dan ook alles aan doen om jou samen met de rest van de groep de uitdagingen en vrijheden te bieden waar je naar op zoek bent. 

Als jij je zeilvaardigheid nog meer wilt uitbreiden is het ook belangrijk dat het materiaal daarbij aansluit. Natuurlijk kun je terecht in de Randmeer maar als je een uitdaging zoekt is misschien de Laser Bahia voor jou een optie. Leuk feitje: in beide boten kun je bij ons de instructeursopleiding volgen.

Laser Bahia 1.0
Bahia - 5

De Randmeer & Laser Bahia

Onze boten voor jou

Randmeer

De Randmeer is de grootste boot in onze vloot en hierin kun je vanaf je twaalfde gaan zeilen. De Randmeer is het neusje van de zalm onder de open kielboten; ze heeft de stabiliteit van een kielboot, maar de snelheid en wendbaarheid van een zwaardboot. Dit zorgt ervoor dat je sportief aan het zeilen bent en met de mogelijkheid van trapeze en spinaker leg je de basis voor een leven lang zeilplezier.

Laser Bahia

Met een lengte van 4.60 meter is de Bahia bijna net zo groot als de Randmeer. Deze uitdagende driemanszwaardboot is echt voor de sportieve zeiler. Het grote zeiloppervlak zorgt ervoor dat je over het water scheurt en wanneer je ook nog de gennaker hijst, is planeren bijna vanzelfsprekend. Voor iedereen die sensatie zoekt tijdens zijn zeilkamp is de Laser Bahia zeker geschikt. Omdat de Bahia groter is dan andere zwaardboten, zal je meer rust hebben om je het zwaardbootzeilen eigen te maken. Samen met jouw speciaal getrainde instructeur zul je in deze week alles uit deze grote zwaardboot halen.

CWO-diploma halen

Je gaat deze week veel zeilen om naar het volgende CWO-diploma te groeien. Ook als beginnende zeiler ben je natuurlijk op je plek om de beginselen van het zeilen onder de knie te krijgen. In de avonduren wordt je uitgedaagd met theorielessen die het zeilen ondersteunen. De ervaren instructeurs zullen jou op niveau aanbieden wat je nodig hebt om in de toekomst wellicht instructeur te worden bij ons. Naast het zeilen overdag zorgt ons walteam elke avond voor een gaaf avondspel. 

Als de week dan lekker op gang is, is het dan ook tijd voor een echt uitje. Op donderdag nemen we je mee naar Heeg om in de plaatselijke discotheek los te gaan. Als alle zeillessen voorbij zijn is het vrijdag tijd voor de bonte avond, hier kunnen we al onze creativiteit kwijt om samen de week tot een echt hoogtepunt te laten stijgen. 

Randmeer 14-16