Op Zeilschool De Kikkert

Het zeilkamp

WIl jij graag leren zeilen? Kom dan op zeilkamp bij Zeilschool De Kikkert! Alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje kom je een week zeilen in Friesland en maak je de gaafste activiteiten mee. Iedere dag ga je samen met een instructeur het water op om spelenderwijs te leren zeilen.

Afhankelijk van het weer gaan we elke dag opzoek naar het beste vaarwater om een leuke en veilige leeromgeving te creëren. Of dat het Kikkertmeer pal voor de zeilschool, het Brandemeer of een tocht naar één van de nabijgelegen dorpjes is, wordt per dag bekeken door jouw instructeur. ‘s Middags keren we weer terug naar de zeilschool voor een leuke middagactiviteit. Na het avondeten zorgt ons walteam ook voor een gaaf avondspel!

De Optimist & Laerling

Onze boten voor jou

Voor het eerst op zeilkamp gaan kan nog best spannend zijn, dat begrijpen wij heel goed. Daarom hebben wij de allerbeste lesboten uitgezocht voor de kleinsten onder ons. Je kunt alleen zeilen in de Optimist, de meest bekende zeilboot voor beginnende zeilers, of met z’n tweeën in de Laerling, het kleine broertje van de Randmeer.

De Optimist

De Optimist is de perfecte lesboot om in te leren zeilen; door de vierkante vorm is het een heel stabiel bootje en als het harder gaat waaien, maken we het zeil gewoon wat kleiner. Als het nog wat spannend is, kan je altijd met een leeftijdsgenootje in de boot zeilen, of je instructeur komt erbij om even wat voor te doen.

De Laerling

Als je samen op zeilkamp wilt, is de Laerling perfect. Samen zit je aan boord van ‘s werelds kleinste kielboot. Maar ook als je alleen komt, is dit een ideale mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken. De Laerling is geschikt voor kinderen van elk niveau om te leren zeilen. Door zijn zware kiel is de boot zeer stabiel en leuk om te varen. De Laerling bereid jonge kinderen goed voor op het grotere werk in de Randmeer.

CWO-diploma halen

Tijdens de week krijg je elke dag les van door ons opgeleide CWO-instructeurs. Met hen werk je toe naar een CWO-vorderingenstaat of -diploma. Overdag ga je veel zeilen en ‘s avonds krijg je theorielessen. Aan het eind van de week, wanneer je weer wordt opgehaald, mag je dan jouw CWO in ontvangst nemen.